Тайные знаки - Форум
Пятница, 19 Апреля 2024, 10:23
СВЕТ РЕЙКИ
Главная | Тайные знаки - Форум | Регистрация | Вход
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Форум » ВЕДЫ » Веды и язычество » Тайные знаки
Тайные знаки
myreikiДата: Четверг, 05 Ноября 2009, 17:16 | Сообщение # 1
Admin
Группа: Администраторы
Сообщений: 6138
Статус: Offline
Тайные знаки



"ТОТ, КТО ПРОНИКАЕТ В НЕЗРИМЫЙ ХРАМ СВОЕЙ ПРИРОДЫ,
НАХОДИТ ТАМ ОБРАЗ ОТЦА ВСЕГО СУЩЕГО"
ПРОКЛЮС
 
indis1Дата: Четверг, 19 Ноября 2009, 10:00 | Сообщение # 2
Старожил
Группа: Рейки Мастер-Учитель
Сообщений: 564
Статус: Offline
Київські цікавинки - СВІТОВИД

Йдучи до Софієвської площі , побачила групу молоді, які навчалися фотографії . А фотографували вони скульптуру Світовида . Але , як виявилося, ні вони , ні їх вчитель не знали навіть назви скульптури та й взагалі нічого про неї , хоч і були киянами. То може ще хто хоче розширити свій кругозір , бо стоїть ця скульптура на дуже людному місці в Києві на бульварі між Михайлівським і Софієвським соборами, де тисячі киян і гостей проходять кожного дня.
Це кам’яна копія унікальної пам’ятки язичницької доби –зображення слов’янського божества Збруцького ідола Світовида . Оригінал було знайдено в серпні 1848 року поблизу Гусятина , що на Тернопільщині , в обмілілій річці Збруч і датований 9-10 ст. н.е. і займає одне із найпочесніших місць серед експонатів Краківського музею.
За вченням з Велесової книги, - Світовид / а називають ще Святовит /- це зображення Духа Святого , духовна сутність Сварога –Отця , це Бог світла і святості. Він був у великій пошані далеких предків і вшановується в день осіннього рівнодення, бо це одна з чотирьох енергетичних точок року , які споконвіку визначалися людьми як свята природної сили . У первісному, язичницькому значенні це ім’я означало “наділений чудодійною і добротворною силою”.
Але зверніть увагу, як через це зображення далекі пращури передали нам свої сакральні знання. Ця скульптура – чотирибічна , а по вертикалі –триярусна, бо Енергія Всесвіту проявляється у семи чинниках . Чотирикутник символізує не тільки чотири сторони світу , але, можливо, й пори року давнього хліборобського календаря , що залежали від фаз Сонця. В українських енциклопедичних книгах дається детальний опис символіки Світовида , як Бога світла і святості . Верхній ярус зображає небо і слов’янських богів, середній – землю, а нижній – пекло. Верхня частина ідола оформлена у вигляді округлої шапки з міховою опушкою, під шапкою - чотири обличчя верховних слов’янських богів — Ладу, Мокошу, Перуна й Дажбога. Перстень тримає Лада— богиня весни, врожаю і кохання. Була опікункою шлюбу. Із рогом у руці — богиня долі Мокоша. До неї по заступництво зверталися породіллі. Меч-блискавка й кінь— на зображенні Перуна— покровителя грози , грому й інших небесних явищ, а також війни. Четверта постать це божество із солярним символом /колесо-сонце/ Дажбог покровитель плодовитості та сонячного світла. П’ятий бог – Велес – зображений внизу як основа, на якій тримається вся світобудова. У середньому ярусі– зображені земні люди- фігури чоловіків і жінок, що ніби ведуть хоровод .
Дослідники пов’язують з культом Святовида і залишки жертовника 5-8 сторіччя , виявленого в 1908 р відомим археологом Вікентієм Хвойкою на Старокиївській горі , звідки древнє головне божество Святовид і був скинутий у Дніпро при хрещенні та залишки капища на території сучасного Святошина в Києві. У храмах
Світовида
відбувалися урочисті всенічні Богослужби , рівнозначні Великоднім. Наші предки
вважали Силу Світовида Вселенською , яка є світлом мудрості .Може тому і потрібно було встановлення цієї скульптури саме на цьому місці між двома соборами і навпроти державних правових установ.

Прикрепления: 9954612.jpg (231.8 Kb)


indis
 
undriДата: Пятница, 20 Ноября 2009, 14:51 | Сообщение # 3
Ищущий
Группа: Пользователи
Сообщений: 33
Статус: Offline
Спасибо за сообщение!
очень интересно.
 
Форум » ВЕДЫ » Веды и язычество » Тайные знаки
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Сегодня сайт посетили:
Copyright MyCorp © 2024